Direktlänk till inlägg 29 april 2008

lottrapport

Av Johanna - 29 april 2008 22:20

Man får ont av att gräva. Har ägnat gårdagskvällen och den här dagens kväll åt grävning och gödsling. Det går sakta sakta framåt med odlingslotten.


Dagen började med ett löne- och budgetmöte med chefen. Sen gick jag en sväng på stan och köpte en kofta i en positiv färg och armband i en annan positiv färg. Gick på systemet och köpte valborgsläsk. Satte mig på bussen för att åka hem och plugga men då ringer klasskompis som sitter på Boye och pluggar, får mig av bussen och in på bibblan istället. Satt där i några timmar, varvade plugg med vinprovning. Alltså, tokigt jag vet. Men idag är det kvalborg och stämningen inför morgondagen smittar av sig ;)


Så, åter till lotten. Min kolonilottskompanjon, som numer går under smeknamnet Godsägaren, smsar och föreslår att vi ska gräva lite. Jag knatar till lotten och gräver och gräver. Det är varmt och jag är ju inte klädd för jordbruk, inte värsta fancy heller men jaja, om det var någon bloggläsare som tog sig förbi kolonilottsområdet vid flogstamasten ikväll och såg någon stå och gräva lerjord och gödsla i näbbskor... det var jag det. Allt för lotten! Har slängt upp lite bilder på jordhögen som intresserade kan kika på här. Hade ju tyvärr ingen kamera med mig igår så bilderna är från gårdagen.


Nu är jag hemma och har havregrynsgröt i magen. Brukar man jord äter man också havregrynsgröt med lingonsylt.


Det är intressant på lotten. Det går ju allsköns kolonilottsägare förbi och hälsar, de flesta är typ dubbelt så gamla som oss eller nästan i a f. Vissa är väldigt entusiastiska över vårat grävande och säger "Vad fint det blir!", ni som sett bilderna från lotten på länken ovan kanske kan förstå min förundran... På vilket sätt är det fint? Vi svarar glatt "Ja vi försöker i alla fall!" :) Idag kom ett gäng kvinnor i varierande åldrar förbi, de gick även förbi oss igår och hälsade och sade att det var fint. Idag lät det så här citat: Hej! Vad fint ni gör! Vi har funderat på vad det är ni ska odla och jag gissade på potatis! Slutcitat. Haha, säger godsägaren, vi ska odla allt utom potatis. Kvinnan gör en gest som att hon ville säga "fan jag hade fel". När de försvunnit runt hörnet så kom tankarna, ser vi ut som typiska potatisodlare eller? Gräver vi på ett sätt som kanske skulle vara ypperligt för potatis? Vad har vi missat, kommer mangold, morötter och majs vilja växa här?


Imorgon är det tenta och Valborg. Jag är väl mest laddad för den senare delen av dagen men jag ska göra mitt bästa på förmiddagen.

 
 
Annie

Annie

30 april 2008 07:14

KIRSKÅL, Johanna. Kirskål är lätt att odla och behöver inget större grävande eller annat trams ;-)

Lycka till på tentan i dag och trevlig valborg :-)

http://peek-a-boos.bloggagratis.se

 
Ida

Ida

30 april 2008 08:48

Gud så roligt med potatisen. Balkongodlande är mindre socialt och mindre fysiskt ansträngande.
Har jag tittat på bilderna också. Vad fint det blir. ;) Men är det inget staket eller så? Kommer det inte små djur eller barn och klampar sönder och drar upp morrötterna?

http://idefix.bloggagratis.se

 
Johanna

Johanna

2 maj 2008 00:15

Annie: Kirskålen odlar sig själv jättebra brevid kolonilottsområdet så jag behöver inte använda våra 60 kvm till det som tur är. Sen tänkte jag mest att det som odlas på lotten ska vara till mig och inte svinen :)

Ida: Hoppas att den sociala biten inte går över styr och blir som i flemmingsberg som Joel pratade om... Huga! De har inget staket och jag tror det fungerar ganska bra, men vi ska odla upp ärtor på ena längan så då blir det lite som ett staket där när de slingrar sig upp. Tror att vi mest behöver vara rädda för fattiga urballade studenter, barnen och de små djuren är rätt snälla i Uppsala ;)

http://beatniks.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 23 september 2009 10:43

Ja i natt kom ett gäng till. Vet inte riktigt vem som är mamma men det märks nog inom kort. Det känns lite bekymmersamt nu. Tänk om de andra två också har bebisar i magen? Då kommer jag ha ca 40 möss inom kort. Mushannarna ska tydligen inte gå att sä...

Av Johanna - 21 september 2009 10:02

Måndag. Jaja. Vi lämnar det. Går vidare. Lite bakåt i tiden. Hälsade på Västerås i lördags. Det var kulturnatt och Jonas kompisar ställde upp med två filmer i två filmtävlingar. Det var väldigt kul att se deras filmer varav Jonas hade huvudrollen i d...

Av Johanna - 17 september 2009 10:36

Jag undrar om jag har börjat med en ny rutin... Två mornar i rad har jag gått upp 7 för att tvätta. Tvättstugan är alltid ledig då har jag märkt så man kan gå ner och bara tvätta en maskin. Det är lagom med en maskin för det är precis vad som får pla...

Av Johanna - 15 september 2009 07:59


Sömnpillerkursen fortsätter... jag förstår inte hur det kan vara beviljat att man får studiebidrag för det här faktiskt. Igår var det en så konstig dag i skolan så jag vet faktiskt inte ens om det går och beskriva. Vi skulle handleda varanrdra via te...

Av Johanna - 4 september 2009 10:04

Då var det dags att skriva ett inlägg igen. Har haft lite svårt att hålla igång bloggen. Nu har skolan dragit igång igen och vi har en kurs i utvärdering innan praktiken börjar v. 40. Jag älskar att utvärdera och utvärderar det mesta som sker i mitt ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards