Direktlänk till inlägg 17 november 2007

medaljongsjukan

Av Johanna - 17 november 2007 10:03

Jag har fått en hudsjukdom med det tjusiga namnet medaljongsjukan. Det var väldigt obehagligt när jag upptäckte det men jag är så nöjd med att jag endå fått hudsjukdomen med det kitschigaste namnet :D


För två veckor sedan så fick jag en röd oval torr fläck på ryggen, 2 cm stor cirkus. I torsdags kom jag hem sent efter att ha jobbat. Hoppade direkt i säng och lade mig för att orka upp i tid inför fredagens kurs jag skulle på. Ligger i sängen och läser om ringorm på marsvin. Det är min stora skräck, peppar peppar. Jag är rädd för att jag typ tar livet av mig om jag får in det. Då måste man typ sanera sig själv, sanera hela rummet, sängen får jag väl kasta och för att inte tala om att hålla på att bada alla djuren.... Det räcker ju inte att göra det här en gång heller utan är ju en väldigt lång procedur som innebär saneringar om och om igen. Jag är inte riktigt gjord för sånt känner jag. 


Jag slutar läsa om ringorm och slår på en tv-serie som jag använder som sömnmedel. Precis när jag kommit in i första avslappningsstadiet när man liksom är halvvaken fast ändå sover lite så känner jag hur en klåda sprider sig över min kropp, speciellt på magen. När jag känner på magen så har jag flera torra fläckar som kliar. Jag rusade ut i badrummet för att kolla - och på bara de få sekunderna det tar för mig att ta sig dit så har det blivit värre. Det bara kommer små fläckar på min kropp. Det var superläskigt - nästan så att jag kunde se hur de bildades.


Tillbaka till datorn, jag är helt uppskruvad av min kropps reaktioner och ringormen i bakhuvudet. Gooooooglagoooooogla hudsjukdomar. Det är inte ringorm. Tack, tack. Det är inte bältros. Tack igen. Skabb?! Kan det vara skabb? Ett av de vanligaste ställen man kan få skabb på är magen, runt naveln. Ok, det låter lite likt men bilderna stämmer inte alls med hur det ser ut på mig. Pust! Men det kliar och kliar och jag blir tokig, jag mår väldigt psykiskt dåligt när det kliar. Jag hatar det verkligen och det går inte att fly ifrån.


Hittar på något sätt fram till den här medaljongsjukan och symptomen stämmer precis. Det ska börja med en eller två medlajonger som ska vara runt 2cm, efter två veckor kommer det flera väldigt snabbt, då ska ursprungsmedaljongerna minst dubblat i storlek - de andra medaljongerna är små och går som band i "hudens stretchrikningt". Ut på toa igen och kolla ryggfläcken - jahapp: Den är 5cm i diameter nu och medaljongerna går från ryggen i ett band ut på magen. Det är tydligen min huds strechriktning. Igår när jag kollade så hade jag även fått medaljonger uppåt och neråt från ursprungsmedaljongen. 


Det finns inget man kan göra. Vad denna sjukdom beror på vet man inte. Det är ofarligt så det bedrivs ingen forskning på det, men man tror att det kanske kan bero på ett virus. Det ska hålla i sig i 6 veckor. Det är ovanligt att få medaljonger i ansiktet (man kan ju hoppas).  


Jag ser lite skum ut på överkroppen nu men jag är i a f glad att inte hela sängen var full med loppor, skabb eller ringorm. Sen får jag bara försöka låta bli att klia. Fokusera på det fina i kråksången, att jag har en sjukdom med så tjusigt namn :D 

 
ANNONS
 
Ida

Ida

20 november 2007 09:06

Men whoa! Vad läskigt/knasigt/lustigt/märkligt! :-D

http://idefix.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Frank

5 december 2007 18:12

Hej!
Jag upplever precis det du beskrivit, fast mitt googlande ledde mig hit. Jäkland jobbigt med dödsklådan! Jag får värsta klaustrofobiska känslorna. Men det var en sann tröst att läsa din detaljerade beskrivning. Nu kan jag efter läkarens och din övertygande redogörelse försäkra mig om att det inte är skabb utan Medaljongsjukan.

Imorgon blir det att fara till Apoteket och köpa antiklådapiller. Mot nästan allt finns det piller, kanske till och med mot näsblod.

Fråga: håller galenklådan i sig de hela sex veckorna eller minskar den kontinuerligt?

Pepp pepp; pepparkaka,
frank.svarten@gmail.com

 
Johanna

Johanna

5 december 2007 21:23

Jag har medaljongerna kvar än och de kliar ibland. Men inte på alla samtidigt utan det kommer i omgångar och kanske bara på en medaljong åt gången. Absolut ingen jobbig klåda längre. De är nu inte heller så röda som de var från början. Har inte använt något antikli öht. Men grattis till hudsjukdomen med det lyxigaste namnet :D Det har inte varit så farligt jobbigt för mig och jag hoppas att det inte blir det för dig heller. Men man ser ju rätt skabbig ut...

http://beatniks.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 23 september 2009 10:43

Ja i natt kom ett gäng till. Vet inte riktigt vem som är mamma men det märks nog inom kort. Det känns lite bekymmersamt nu. Tänk om de andra två också har bebisar i magen? Då kommer jag ha ca 40 möss inom kort. Mushannarna ska tydligen inte gå att sä...

Av Johanna - 21 september 2009 10:02

Måndag. Jaja. Vi lämnar det. Går vidare. Lite bakåt i tiden. Hälsade på Västerås i lördags. Det var kulturnatt och Jonas kompisar ställde upp med två filmer i två filmtävlingar. Det var väldigt kul att se deras filmer varav Jonas hade huvudrollen i d...

Av Johanna - 17 september 2009 10:36

Jag undrar om jag har börjat med en ny rutin... Två mornar i rad har jag gått upp 7 för att tvätta. Tvättstugan är alltid ledig då har jag märkt så man kan gå ner och bara tvätta en maskin. Det är lagom med en maskin för det är precis vad som får pla...

Av Johanna - 15 september 2009 07:59


Sömnpillerkursen fortsätter... jag förstår inte hur det kan vara beviljat att man får studiebidrag för det här faktiskt. Igår var det en så konstig dag i skolan så jag vet faktiskt inte ens om det går och beskriva. Vi skulle handleda varanrdra via te...

Av Johanna - 4 september 2009 10:04

Då var det dags att skriva ett inlägg igen. Har haft lite svårt att hålla igång bloggen. Nu har skolan dragit igång igen och vi har en kurs i utvärdering innan praktiken börjar v. 40. Jag älskar att utvärdera och utvärderar det mesta som sker i mitt ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett sovrum fullt av marsvin och andra knäppa idéer med Blogkeen
Följ ett sovrum fullt av marsvin och andra knäppa idéer med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se